Nieuwe hobby voor gehavende Nijhuis: 'Ik speel met FC Twente, dus geen FIFA 19'

Nieuwe hobby voor gehavende Nijhuis: 'Ik speel met FC Twente, dus geen FIFA 19'

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 08:32di 13-11-2018 om 08:32

De schrik zat er goed in bij scheidsrechter Bas Nijhuis, die voorlopig is uitgeschakeld met een knieblessure. De Tukker gleed ongelukkigerwijs uit tijdens een looptraining, met alle gevolgen van dien.

Nijhuis zag meteen dat het goed mis was. "Mijn knieschijf zat in mijn bovenbeen. Ik schreeuwde het uit. Waarschijnlijk van de schrik, want het deed niet echt pijn", doet hij zijn verhaal in gesprek met De Telegraaf. Dat Nijhuis voor de Kerst weer op het veld zal staan, lijkt uitgesloten. "Het is nog maar een wedstrijd of vijf, zes tot de winterstop, dus zal ik me waarschijnlijk op de tweede seizoenshelft moeten richten. Dan moet ik de rest van dit jaar maar doorkomen als VAR."

De arbiter zit nog een paar dagen in het gips en moet zich noodgedwongen richten op zijn FIFA 18-carrière. "Ik speel met FC Twente, dus de stap naar FIFA 19 is te groot", lacht Nijhuis in gesprek met Veronica Inside-verslaggever Dennis Schouten. "Ik heb een aardige voorhoede: Bergwijn gehuurd, Kluivert gehuurd, Kramer in de spits... Of ik op niveau beginner speel? Nee, medium. Online durf ik nog niet aan, maar ik kan genoeg oefenen. Dat zal wel moeten."

Lees ook: Afwezige Nijhuis voorlopig niet in actie: 'Misschien tot en met de winterstop"

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws