Ibrahimovic troeft oud-teamgenoot Rooney af en pakt prijs in de Verenigde Staten

Ibrahimovic troeft oud-teamgenoot Rooney af en pakt prijs in de Verenigde Staten

13-11-2018 08:55
4

Zlatan Ibrahimovic is uitgeroepen tot 'beste nieuwkomer in de Major League Soccer. De Zweedse ster van LA Galaxy troeft daarmee zijn voormalig Manchester United-ploeggenoot Wayne Rooney af.

Ibrahimovic vertrok in maart naar de Verenigde Staten, nadat zijn contract bij United werd ontbonden. Met de formatie uit Los Angeles liep de oud-Ajacied de play-offs mis, maar met 22 goals en tien assists maakte hij zelf wel indruk. De 37-jarige aanvaller werd onlangs zelfs in verband gebracht met AC Milan en Real Madrid.

Wedden

Meer odds

Ibrahimovic kreeg in de verkiezing ruim 36 procent van de stemmen. Rooney, uitkomend voor DC United, eindigde als tweede met iets meer dan 32 procent. Stafleden, vertegenwoordigers van de media en de spelers mochten hun stem uitbrengen. Bij die laatste twee groepen was Ibrahimovic de favoriet, de stafleden gaven de voorkeur aan Rooney. Carlos Vela (Los Angeles FC) werd derde.

De voormalig United-sterren werden eerder al opgenomen in het Team van het Jaar in de MLS. Overigens is Ibrahimovic in de race voor nog een prijs: zijn wereldgoal tegen Toronto is genomineerd voor de prijs van mooiste doelpunt van het MLS-seizoen.