Klaassen: Ik dacht weleens: Kasper, vind je het wel leuk, boeit het je?

Klaassen: "Ik dacht weleens: Kasper, vind je het wel leuk, boeit het je?"

13-11-2018 10:22
22

Davy Klaassen heeft zich bij Ajax regelmatig afgevraagd of teamgenoot Kasper Dolberg plezier heeft in voetbal. De voormalig middenvelder van de Amsterdamse topclub zag de Deen nóóit lachen. 

"Ik dacht weleens: Kasper, vind je het wel leuk, boeit het je wat we doen?", vertelt Klaassen in een interview met Helden. "Maar als je elke dag met hem bent, ga je hem beter leren kennen. Ik had wel contact met hem, maar het was niet makkelijk om een echt gesprek met hem te voeren. Lasse Schöne was eigenlijk de enige die tot hem doordrong. Kasper heeft alles, hij wordt een hele grote."

Met Hakim Ziyech had Klaassen 'meteen een klik'. "Voordat hij bij Ajax kwam, hoorde ik alleen maar dat hij een lastige jongen was, dat hij zich heel wat verbeeldde. Toen zeiden ze ook dat hij niet meeverdedigde."

"Hij maakt geintjes, is op een leuke manier een 'boefje' en nooit disrespectvol tegen spelers. Als ik nu ook zie hoe hij meeverdedigt. En die gebaartjes, ach, als je voelt dat je dat zo moet doen, dan moet je dat doen."