Bewust op de bank bij Ajax: Je weet natuurlijk dat je niet gaat spelen

Bewust op de bank bij Ajax: "Je weet natuurlijk dat je niet gaat spelen"

13-11-2018 11:35
15

Voormalig doelman Erik Heijblok speelde tijdens zijn carrière in totaal zes seizoenen voor Ajax (2007/08) en AZ (2009-2014). In al die jaren kwam hij exact nul keer in actie in de Eredivisie. Zijn rol als reservedoelman was 'bewust', vertelt Heijblok in gesprek met NH

Bij Ajax had Heijblok concurrentie van Maarten Stekelenburg. "Daar kon ik niet in mee en dat wist ik ook van tevoren. Het was dan ook een bewuste keuze om niet te gaan voor spelen, maar meer te gaan om ontwikkeling en avontuur. Uiteindelijk wel een bekerwedstrijd gespeeld, maar geen competitieduel. Ik ben er evengoed hartstikke trots op."

Na járen bij Haarlem was Heijblok toen aan een nieuwe uitdaging. "Uiteindelijk krijg je dan een kans om naar Ajax te gaan op je dertigste, met zeer weinig bagage. Dan maak je die keuze, om dat mee te maken, beter te worden en met de beste spelers van Nederland te mogen trainen. Dan is dat een bewuste keuze. Natuurlijk weet je tegelijkertijd dat je dan niet gaat spelen."

Met AZ won de sluitpost in 2013 de KNVB Beker. "Het was een geweldige dag om mee te maken, een fantastische happening. Een tastbare prijs met een relatief kleine club. Dat was geweldig."