'Bizarre uitgaven Barcelona: club is bijna 500 miljoen kwijt aan salarissen'

'Bizarre uitgaven Barcelona: club is bijna 500 miljoen kwijt aan salarissen'

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 15:04di 13-11-2018 om 15:04

FC Barcelona geeft meer geld uit aan salarissen dan elke andere club in de wereld. Dat blijkt uit cijfers die Swiss Ramble dinsdag heeft gedeeld. Met 487 miljoen euro steken de Catalanen met kop en schouder boven de andere ploegen uit.

De uitgaven aan salarissen bij FC Barcelona steeg met liefst 43 procent vergeleken met vorig jaar. Lionel Messi zou goed zijn voor vijftien procent van de uitgaven aan salarissen. Barcelona blijft met de enorme uitgaven Real Madrid (395 miljoen euro) en Manchester United (337 miljoen euro).

In Spanje geven Barcelona en Real Madrid verreweg het meest uit aan salarissen. Zij maken twee keer zoveel geld over naar hun spelers dan clubs als Atletico Madrid (178 miljoen euro), Sevilla (100 miljoen euro) en Valencia (79 miljoen euro).

Opvallend is dat de Engelse grootmacht Manchester City met 296 miljoen euro beduidend minder uitgeeft aan salarissen dan Barcelona. In de top vijftien van Europese clubs die het meest geld uitgeven aan salarissen, bevinden zich geen Nederlandse clubs.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws