Willem II deed Van Dijk geen voorstel: 'Gek, want meerdere clubs wilden me hebben'

Willem II deed Van Dijk geen voorstel: 'Gek, want meerdere clubs wilden me hebben'

13-11-2018 15:57
43

Virgil van Dijk verkaste in 2009 van Willem II naar FC Groningen zonder zijn debuut te hebben gemaakt in de hoofdmacht van de Tilburgers. Volgens de aanvoerder van Oranje deed Willem II hem nooit een voorstel.

"Ik was tweedejaars A-junior, zat tien jaar bij de club en hoopte op een contract, maar er kwam geen enkel voorstel", vertelt de centrale verdediger van Liverpool in het magazine Helden. "Gek, want er waren meerdere clubs uit de subtop in Nederland die me graag wilden hebben."

Dat veranderde toen Van Dijk weg dreigde te gaan. "Pas toen FC Groningen interesse toonde, deed Willem II me een voorstel. Zo werkt het niet, vond ik. Het was ook een heel slechte aanbieding, dus koos ik voor FC Groningen."

Bij de Trots van het Noorden begon Van Dijk in het tweede elftal, waar Dick Lukkien zijn trainer was. "Ik heb heel veel van hem geleerd en heb nog steeds contact met hem. Aan het einde van mijn eerste seizoen maakte ik mijn debuut in het eerste. Toen kwam ik in de spotlights te staan en daar genoot ik ook van."