Van Dijk: 'Hij is altijd bezig om mij beter te maken, dat mag elke dag gebeuren'

Van Dijk: 'Hij is altijd bezig om mij beter te maken, dat mag elke dag gebeuren'

13-11-2018 19:55
15

Virgil van Dijk raakt niet in de war van zijn prijskaartje. De verdediger van Liverpool en het Nederlands elftal voelt naar eigen zeggen geen extra druk door zijn transfersom van 84,5 miljoen euro.

"Ik ben de kritiek wel gewend. Als ik iets fout doe, vragen mensen zich af hoe ik nou 75 miljoen pond waard kan zijn", vertelt Van Dijk aan de NOS. "Ik voel dat prijskaartje niet. En ik kan best goed beoordelen wanneer ik kritiek tot mij moet nemen en van wie. Ik weet donders goed wanneer ik iets goed of fout doe."

Van Dijk steekt veel op van bondscoach Ronald Koeman, met wie hij eerder samenwerkte bij Southampton. "Hij is altijd bezig met mij, om mij beter te maken. Dat mag van mij elke dag gebeuren, gezien zijn ervaring in de voetballerij. Hij wil het beste voor ons allemaal en ook voor mij."

De aanvoerder van Oranje is ook lovend over de inbreng van Koeman bij het nationale team. "Vanaf het moment dat hij is begonnen zijn we met z'n allen een nieuwe weg ingeslagen. Alles gaat met kleine stapjes. Het ziet er positief uit."

No Poll