Oranje Leeuwinnen naar WK in Frankrijk ondanks vroege rode kaart

Oranje Leeuwinnen naar WK in Frankrijk ondanks vroege rode kaart

13-11-2018 20:50
83

De Oranje Leeuwinnen hebben zich geplaatst voor het WK in Frankijk komende zomer. Na de 3-0 thuiszege kwam de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman in de return tegen Zwitserland geen moment echt in gevaar: 1-1.

Wel was het even schrikken voor Oranje, toen Anouk Dekker al na zeven minuten een rode kaart kreeg in het mistige Schafhaussen. De verdedigster treuzelde onbegrijpelijk lang, wardoor een Zwitserse haar de bal ontfutselde. Dekker moest ingrijpen om een vrije doortocht naar het doel van Loes Geurts te voorkomen en werd van het veld gestuurd. Wiegman greep snel in door Jill Roord te vervangen door Merel van Dongen.

Al snel bleek dat het thuisland ook tegen het tiental van Nederland geen vuist kon maken. Via Shanice van de Sanden kreeg Oranje zelfs de beste kans voor rust. In de 52ste minuut was het met de Zwitserse hoop helemaal gedaan. Vivianne Miedema verschafte zich met een passeerbeweging voldoende ruimte en trof doel: 0-1. Het WK-ticket kwam niet meer in gevaar, al maakte Zwitserland nog wel gelijk.

Voor Nederland, de Europees kampioen, is het de tweede keer dat het zich plaatst voor het WK. In Frankrijk kan Oranje tevens een ticket voor de Olympische Spelen van 2020 verdienen.  De beste drie Europese ploegen komen daarvoor in aanmerking.