Ik had liever negentig minuten gespeeld in plaats van acht..

"Ik had liever negentig minuten gespeeld in plaats van acht.."

13-11-2018 22:49
23

De Oranje Vrouwen zijn door het dolle heen na plaatsing voor het WK 2019 in Frankrijk. De Leeuwinnen verdedigden tegen Zwitserland een 3-0 voorsprong uit de eerste wedstrijd. Op vreemde bodem werd de klus afgemaakt: 1-1.

Na acht minuten kon het tactische strijdplan van bondscoach Sarina Wiegman de prullenbak in omdat verdediger Anouk Dekker al na acht minuten rood kreeg. "Ik dacht een woord dat ik hier niet hardop zal zeggen", zegt ze tegen de NOS. "Je moet gewoon snel handelen, want je kunt er niet bij stilstaan. Snel wisselen en een organisatie neerzetten. Dat hebben we goed opgepakt. Ik vind dat we met tien man heel goed hebben gevoetbald."

Ook Lieke Martens baalde van de snelle tegenvaller. Uiteindelijk overheerst de euforie. "Zo wilden we niet beginnen, maar ik denk dat we het met het team goed hebben opgepakt. Zwitserland heeft niet veel kansen gecreërd, dus dat hebben we goed gedaan. Wij kwamen er af en toe gevaarlijk uit. We wisten dat als we een keer zouden scoren, dat het gedaan zou zijn. Het was fijn dat hij viel."

Dekker moest er al na acht minuten vanaf. "Ik had liever negentig minuten gespeeld in plaats van acht, maar dat gebeurt. Ik baal er nog steeds ontzettend van. Dat zal nog wel even blijven, maar ik kan ook genieten van de meiden die het geflikt hebben."

Het is niet duidelijk of Dekker geschorst is voor de eerste wedstrijd op het WK. "Ik heb het direct gevraagd, maar we weten het niet. Daar zal binnenkort duidelijkheid over komen. Ik hoop niet dat het voor het WK geldt en anders so be it. Dan wordt het in Frankrijk nog even op de blaren zitten van deze fout."