'Onzekere' Tete denkt aan vertrek bij Lyon: Ehm.. Eerlijk gezegd wel

'Onzekere' Tete denkt aan vertrek bij Lyon: "Ehm.. Eerlijk gezegd wel"

14-11-2018 06:45
21

Kenny Tete denkt 'soms' aan een vertrek bij Olympique Lyon. De vleugelverdediger erkent dat in gesprek met de NOS. Bij zijn Franse werkgever zit Tete al maanden op de bank. Bondscoach Ronald Koeman besloot hem desondanks op te roepen voor Oranje. 

Koeman erkende onlangs dat het 'een groot probleem' is dat Tete amper speelminuten maakt. Er móet dus iets gebeuren - en een vertrek uit Lyon is daarom ook een optie voor de voormalig Ajacied. "Ehm... Eerlijk gezegd wel. Maar ik wil er ook niet te veel mee bezig zijn. Ik focus me op Lyon, maar er komt altijd iets voor me. Er staat ergens al geschreven wat er met mij gaat gebeuren, daar geloof ik heilig in", aldus de back

Gezien zijn situatie is de vleugelverdediger vooral blij dat Koeman hem selecteert. "Het is elke keer weer spannend. Ik wil er natuurlijk graag bij zijn en ik ben elke keer weer blij als ik er ook bij zit. Ik speel op het moment natuurlijk niet veel, daarom heb je onzekerheid. (...) Het is altijd afwachten. Ik ben vereerd."

Tete heeft al eens met de bondscoach over zijn situatie gesproken. "Ja. Het is natuurlijk niet ideaal. Ik werk natuurlijk keihard om zo snel mogelijk in het elftal te komen. Ik probeer zo veel mogelijk te spelen en doe mijn best."