Eredivisie volgende stap richting top: 'Doel is duidelijk: wil voor Real spelen'

Eredivisie volgende stap richting top: 'Doel is duidelijk: wil voor Real spelen'

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 07:42wo 14-11-2018 om 07:42

Martin Odegaard heeft er geen moeite mee dat hij dit seizoen opnieuw in de Eredivisie speelt. De negentienjarige Noor draaide de voorbereiding mee met Real Madrid, maar de Spaanse grootmacht besloot hem daarna te verhuren aan Vitesse.

"Je moet bescheiden zijn en je doel voor ogen houden. Hoeveel jongens van negentien spelen er in het eerste elftal van Madrid?", zegt Odegaard in Voetbal International. "De weg is lang en ik ben overtuigd van mezelf. Werk hard, leer iedere wedstrijd weer meer en maak massa's minuten. Mijn doel is duidelijk: ik wil voor Real Madrid spelen. Daar doe ik alles voor."

"Mijn contract is al verlengd. Dat ervaar ik als vertrouwen", vervolgt de aanvallende middenvelder. "Net zoals dat ik de hele zomer heb mogen meedraaien onder de nieuwe trainer. Vitesse is absoluut geen stap terug, het is een stap vooruit richting de top." Om die top te bereiken moet hij nog wel veel stappen zetten, beseft Odegaard. Zo moet hij dwingender worden bij Vitesse.

"Ik ben net nieuw hier. Dan heb ik me eerst aan te passen", verklaart Odegaard. "Ik ben pas negentien, maar ik speel al wel vijf jaar betaald voetbal. Dan mag ik verwachten dat ik dominanter durf te zijn. Ik weet niet of opeisen het goede woord is, maar wel meer aanwezig zijn. Daarin kan ik juist van jongens als Linssen nog veel leren."

Poll

Zie jij Odegaard nog uitgroeien tot een topspeler?

(518 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws