Koeman merkt groot verschil: 'Altijd weer met de dag van morgen bezig'

Koeman merkt groot verschil: 'Altijd weer met de dag van morgen bezig'

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 11:07wo 14-11-2018 om 11:07

Ronald Koeman geeft toe dat het trainersvak niet altijd makkelijk is. Het verschil tussen het zelf spelen van wedstrijden en het als trainer langs de kant staan is volgens de bondscoach groot.

"Speler zijn is het mooiste", vertelt hij in het programma Waar is de Mol? "Je speelt, hebt adrenaline en uiteindelijk heb je een resultaat. Dat neem je mee, je bent teleurgesteld of je bent blij." Een wereld van verschil met het trainersvak, merkt ook Koeman. "Als trainer ben je altijd weer met de dag van morgen bezig."

Het trainersvak heeft niet alleen invloed op hemzelf, maar ook op de mensen om hem heen. "De impact van het voetbal is enorm. Ieder weekend doe je examen, je wint of je verliest. Als het goed gaat en je wint, dan is het fantastisch. Als het slecht gaat en je verliest en je krijgt kritiek... Dat doet gewoon veel met je 'family', met je vader en moeder, met je kinderen en met jezelf. Het geeft heel veel stress."

"Maar laten we ophouden, want er zijn zoveel mooie dingen die je er voor terug krijgt. Maar mensen onderschatten dat wel", sluit hij af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws