Coolen kampioen met 'enfant terrible' in gelederen: 'Voorrecht met hem te werken'

Coolen kampioen met 'enfant terrible' in gelederen: 'Voorrecht met hem te werken'

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 12:12wo 14-11-2018 om 12:12

Het kampioenschap met Rosenborg verliep voor coach Rini Coolen anders dan hij gewend was: van een groot feest was geen sprake. Hij werd in januari doorgeschoven naar de trainerspositie nadat Kare Ingebrigtsen vertrok. 

Na het kampioenschap was er van een groot feest bij de club geen sprake. "Het gaat er hier iets anders aan toe dan op veel andere plekken waar een kampioenschap wordt gevierd", begint Coolen in gesprek met T/C Tubantia. "We hebben zondag na de wedstrijd bij Start Kristiansand met de spelers een hapje gegeten, daarna zijn de jongens de stad ingegaan en hebben wij met de staf in het hotel een borrel gedronken. Dit is het Ajax van Noorwegen, hier moet je altijd winnen en is er altijd druk van binnenuit en buitenaf"

De opvallendste speler van Rosenborg is Nicklas Bendtner, die eerder deze maand al in het nieuws kwam omdat hij een taxichauffeur een gebroken neus zou hebben geslagen. Daar heeft Coolen niets van gemerkt. "Het is helemaal niet lastig werken met hem, het is juist een voorrecht om met hem te werken. Ik heb alleen maar goede ervaringen met hem."

Rosenborg maakt ook nog een kans op de dubbel, want ook de bekerfinale moet nog gespeeld worden. Over zijn toekomst is Coolen duidelijk. "In principe is het zo dat ik terugkeer naar mijn baan als hoofdopleidingen", zegt hij. "De club is inmiddels op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en ze hebben mij ook gevraagd of ik een kandidaat wil zijn. Ik sta daar zeker open voor, maar als de club voor iemand anders kiest, dan pak ik met net zoveel plezier mijn werk bij de academie weer op."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws