VVV haalt uit naar KNVB: 'Logisch dat we niet blij zijn, dit is onrechtvaardig'

VVV haalt uit naar KNVB: 'Logisch dat we niet blij zijn, dit is onrechtvaardig'

14-11-2018 15:15
53

VVV-Venlo is niet blij met de KNVB.  Tot grote ontsteltenis van de Limburgse eredivisionist blijft een schorsing van vier duels (één voorwaardelijk) voor verdediger Roel Janssen gehandhaafd door de voetbalbond. VVV en Janssen snappen er niets van en zijn zwaar teleurgesteld. 

Eind oktober kreeg Janssen direct rood voor een pittige overtreding op FC Emmen-speler Alexander Bannink. De KNVB eiste een zware schorsing, waarop de club in hoger beroep ging. Dat protest heeft niets opgeleverd, zo werd woensdag bekend - tot verbazing van VVV.

"De straf is buitenproportioneel. Bovendien is er volgens ons sprake van willekeur. Vergelijkbare overtredingen, of zelfs veel ernstiger en bewuste overtredingen, worden met een gele kaart afgedaan, zelfs na beoordeling door de VAR, en dat wordt dan achteraf door mensen van de KNVB goedgepraat in de media", zegt manager voetbal Stan Valckx op de website van de club.

"Het lijkt me logisch dat ik daar niet blij mee ben. Een straf voor Roel is op zijn plaats, maar dit is onrechtvaardig." 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie