Tevreden FC Groningen compenseert miljoenenverlies: zes ton winst door transfers

Tevreden FC Groningen compenseert miljoenenverlies: zes ton winst door transfers

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 15:52wo 14-11-2018 om 15:52

FC Groningen kan in financieel opzicht terugkijken op een prima seizoen. De eredivisionist heeft in 2017/18 een positief netto bedrijfsresultaat van 640.000 euro gerealiseerd. Groningen meldt dat woensdag via de officiële kanalen. 

In 2017/18 kende Groningen een negatief operationeel bedrijfsresultaat van 1,9 miljoen euro. Dat verlies werd, zo valt te lezen, 'ruimschoots gecompenseerd door een positief resultaat uit de transferactiviteiten van 2,7 miljoen euro.'

Algemeen directeur Hans Nijland is tevreden. "We hebben opnieuw laten zien dat het creëren van transferwaarde in de selectie en realiseren van transferresultaten een wezenlijk onderdeel uitmaken van onze bedrijfsvoering en -strategie."

"Doordat we hierin afgelopen seizoen – over de laatste tien jaren bezien – boven gemiddeld hebben gescoord, hebben we ook het tekort op de begroting seizoen 2017/2018 weten in te lopen en zelfs een winst geboekt, waardoor we er ook in zijn geslaagd ons eigen vermogen aan te zuiveren. We moeten echter doorlopend scherp blijven op aan de ene kant omzetverhoging en de andere kant het beheersen van onze bedrijfslasten."

Nijland maakte overigens deze week bekend dat hij aan zijn laatste maanden als directeur bezig is. Op 30 juni zwaait hij af

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws