'Transferverbod dreigt voor Chelsea: transfer van oud-Ajacied verliep illegaal'

'Transferverbod dreigt voor Chelsea: transfer van oud-Ajacied verliep illegaal'

14-11-2018 19:35
14

Chelsea zit in de problemen. De Engelse grootmacht hangt een transferverbod van maximaal twee jaar boven het hoofd vanwege het illegaal vastleggen van veertien jeugdspelers, waaronder Bertrand Traoré.

Dat blijkt volgens het Algemeen Dagblad uit een nieuwe onthulling van klokkenluidersplatform Football Leaks. Chelsea zou in het verleden veertien spelers hebben vastgelegd die jonger zijn dan achttien jaar. Daarmee heeft de topclub uit Londen de transferregels volgens de integriteitscommissie van de FIFA geschonden. Het is sinds 2009 verboden om te handelen met spelers onder de achttien jaar.

Op dit moment worden de transferactiviteiten van Chelsea onderzocht door de wereldvoetbalbond. Onder meer de transfer van Bertrand Traoré (ex-Vitesse en -Ajax) zou illegaal zijn verlopen. Hij werd ruim voor zijn achttiende verjaardag vanuit Burkina Faso naar Londen 'gelokt'. Al in 2011, toen Traoré vijftien was, zou Chelsea zijn moeder en broer naar Engeland hebben laten verhuizen. Traoré speelt tegenwoordig voor Olympique Lyon.