Steijn boos op collega De Jong: Jullie moeten ons niet meer in de maling nemen

Steijn boos op collega De Jong: "Jullie moeten ons niet meer in de maling nemen"

14-11-2018 21:46
47

Maurice Steijn voelt zich in zijn hemd gezet door De Graafschap. De trainer van VVV-Venlo werd woensdagmiddag verrast door het feit dat De Superboeren aantraden met een zo goed als complete basiself. Dat was tegen de afspraken.

"Jullie moeten ons niet meer in de maling nemen. Volgende keer gewoon met de wissels komen, anders hoeft het van mij niet", aldus een razende Steijn na afloop richting Peter Hofstede, technisch directeur van De Graafschap. Dat werd opgevangen door De Limburger. VVV, dat wel met de reserves speelde, verloor de oefenwedstrijd tegen De Graafschap met 1-4.

Steijn stelt dat er vooraf duidelijke afspraken waren gemaakt. "We hadden afgesproken dat we met de reserves tegen elkaar zouden spelen. Eén van hun assistent-trainers zei kort voor de aftrap tegen mij dat Henk de Jong (hoofdtrainer De Graafschap, red.) op het laatste moment had besloten om toch met de basiself te spelen omdat hij iets wilde uitproberen", verklaart de VVV-trainer.

"Henk had daar even over moeten bellen, dan hadden wij nog een andere tegenstander kunnen uitzoeken. Nu speelden we met vier A-junioren tegen het eerste van De Graafschap. Dat werkt niet", meent Steijn. De Jong was overigens afwezig, omdat hij in het buitenland zit.

De opstellingen:

VVV: Van Crooij; Kum; Van Bruggen, Janssen, Borgmann; Linthorst, Steijn, Van Ooijen; Bastiaans, Samuelsen, Joosten

De Graafschap: Jurjus; Owusu, Straalman, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Klaasen, Hamdaoui, Bakker; Narsingh, Serrarens.

No Poll