Koeman leeft mee: Ik heb wel echt met hem te doen, het is niet leuk

Koeman leeft mee: "Ik heb wel echt met hem te doen, het is niet leuk"

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 23:15wo 14-11-2018 om 23:15

Erwin Koeman mag zich tot zijn eigen verbazing interim-trainer van Fenerbahçe noemen. Na het ontslag van Phillip Cocu dacht de assistent dat hij en Chris van der Weerden ook aan de beurt zouden zijn.

Ali Koç, de steenrijke eigenaar van Fenerbahçe, liet Cocu na de thuisnederlaag tegen Ankaragücü dat hij ontslagen zou worden. "De rest van de staf en ik zijn toen uit de kleedkamer gebleven", vertelt Koeman aan Voetbal International. "Later kwam het bericht dat Phillip was ontslagen. Wat ik toen dacht? Eerlijk: Wij zullen dan wel de volgende zijn."

Maar tot zijn verbazing vroeg Koç aan Koeman om het roer over te nemen. Dat accepteerde hij na overleg met Cocu. "Phillip zei: Ga het gewoon doen. Meer valt er eigenlijk ook niet over te zeggen. Ik heb wel echt met hem te doen, het is niet leuk als je wordt ontslagen. Misschien een schrale troost, maar Phillip voegt zich nu in een mooi rijtje: Cruijff, Michels, Beenhakker, De Mos, Hiddink, mijn broer Ronald."

"Iedereen wordt weleens ontslagen. Zelf heb ik het twee keer meegemaakt, of beter: stapte ik zelf op, bij Feyenoord en FC Utrecht", aldus Koeman. "Toen reageerde ik impulsief, maar ik heb er nooit spijt van gehad. Nu weet ik dat dit erbij hoort en een ander het zal moeten overnemen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws