Tegenvaller voor Man City: vaste waarde wéér uit roulatie door 'jaloerse' knie

Tegenvaller voor Man City: vaste waarde wéér uit roulatie door 'jaloerse' knie

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 23:33wo 14-11-2018 om 23:33

Pech voor Benjamin Mendy. De Franse vleugelverdediger staat opnieuw buitenspel met een knieblessure, zo bevestigt zijn club Manchester City.

De Premier League-koploper maakt woensdagavond bekend dat Mendy is geopereerd aan zijn linkerknie. De linksback speelde zondag negentig minuten in de kraker tegen Manchester United (3-1) en reisde meteen door naar de nationale ploeg van Frankrijk, dat zich in Clairefontaine voorbereidt op de Nations League-wedstrijd tegen het Nederlands elftal.

Na een medische check-up trok Mendy zich terug. Hij meldde zich vervolgens in de kliniek van dokter Cugat in Barcelona, waar uit een MRI-scan bleek dat een operatie noodzakelijk was. Mendy is woensdagavond onder het mes gegaan. Het is nog niet duidelijk hoe lang hij precies uit de roulatie is, maar een rentree in 2018 lijkt uitgesloten.

De blessure van Mendy is een fikse tegenvaller voor Manchester City. De Fransman is een vaste waarde en staat na negen optredens op vijf assists. Hij miste vrijwel het hele vorige seizoen met een zware blessure aan zijn rechterknie. Op Twitter toont hij zich strijdbaar. 'De andere knie was jaloers', reageert de markante linksback met een knipoog.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws