Schöne is 'Pirlo van Denemarken': 'Technische bagage die weinig spelers hebben'

Schöne is 'Pirlo van Denemarken': 'Technische bagage die weinig spelers hebben'

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 10:13do 15-11-2018 om 10:13

Lasse Schöne speelt bij Ajax vaak als controlerende middenvelder en inmiddels heeft hij ook bij het nationale elftal een plekje als 'zes' bemachtigd. Volgens de Deense assistent-coach Jon Dahl Tomasson heeft de Ajacied wel wat weg van Andrea Pirlo.

Tomasson speelde zelf samen met de Italiaanse regisseur op het middenveld en ziet wel gelijkenissen. "Het zijn allebei slimme voetballers. Pirlo zocht misschien iets vaker de diepte, maar het zijn twee geweldige spelers met een technische bagage die maar weinig spelers hebben", aldus de oud-Feyenoorder tegenover het Deense DR.

Volgens Tomasson legt het Schöne geen windeieren dat hij iets 'lager' is komen te spelen. Pas nadat William Kvist afgelopen zomer stopte bij het nationale elftal, groeide Schöne uit tot basisspeler. "Hij wil graag de bal hebben. De manier waarop hij wedstrijden voor ons kan controleren, is iets wat we nodig hebben", stelt Tomasson.

De middenvelder geniet zelf ook van zijn basisplek. "Ik kan me niet herinneren dat ik zovaak achter elkaar in de basis heb gestaan. Het is toch wat leuker om bij het nationale team te komen als je ook speelt."

Poll

Moet Ajax nog een jaar doorgaan met Schöne?

(1449 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws