KNVB 'geeft voorkeur' aan de Kuip: 'Dan spelen we belangrijkste interlands daar'

KNVB 'geeft voorkeur' aan de Kuip: 'Dan spelen we belangrijkste interlands daar'

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 10:30do 15-11-2018 om 10:30

Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond in de Nations League tegen Frankrijk in de Rotterdamse Kuip. Lange tijd werd het stadion niet meer gebruikt voor wedstrijden van het nationale elftal, maar daar is verandering in gekomen.

"De Kuip zal altijd in beeld zijn bij de KNVB als thuishaven voor wedstrijden van het Nederlands elftal', stelt KNVB-directeur Eric Gudde tegenover het Algemeen Dagblad. "Ook in de nabije toekomst. Zoals dat ook geldt voor de Arena en eventueel andere stadions, afhankelijk van de tegenstander."

Onder de vorige directeur Bert van Oostveen was de Kuip geen optie, onder meer wegens de slechte bereikbaarheid en verouderde faciliteiten. Ook commercieel was de Kuip minder interessant. "Als Rotterdam blijft voldoen aan alle noodzakelijke voorwaarden, zullen onze belangrijke interlands ook in de toekomst in Rotterdam gespeeld worden. Dat hebben we de directie van de Kuip en de directie van Feyenoord eerder al laten weten."

Dit weekend speelt Oranje dus opnieuw in de Kuip, dat door de BBC is uitgeroepen tot een van de intimiderendste stadions ter wereld. "De Kuip was en blijft een prachtig decor voor onze interlands", aldus Gudde. "Het veld, de belangrijkste voorwaarde bij een voetbalwedstrijd, is terecht beroemd om zijn stabiel uitstekende conditie, al vele jaren lang."

Ook tegenstanders van Oranje lijken door het stadion geintimideerd: de laatste keer dat Oranje niet won in de Kuip was elf jaar geleden in de thuiswedstrijd tegen Roemenië. De laatste veertien interlands in de Kuip werden allemaal gewonnen.

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws