Pikante derby in Keuken Kampioen Divisie: Binnen de grenzen van het toelaatbare

Pikante derby in Keuken Kampioen Divisie: "Binnen de grenzen van het toelaatbare"

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 17:22do 15-11-2018 om 17:22

Zondag staat in de Keuken Kampioen Divisie de Limburgse derby tussen MVV en Roda JC op het programma. Beide clubs hopen op een 'sportief feest' met een 'positieve benadering' van beide supportersgroepen.

Harm van Veldhoven, algemeen directeur van Roda JC, kijkt uit naar de wedstrijd. "Derby's zijn de mooiste wedstrijden voor spelers om te spelen én voor supporters om bij te wonen", zegt hij op de clubsite van Roda. "Fanatisme, sfeer en spanning vieren tijdens deze dagen hoogtij. Laten we dat positieve, fanatieke gevoel erin houden. Maar wel binnen de grenzen van het toelaatbare."

Paul Penders, algemeen directeur van MVV, hoopt net als Van Veldhoven dat de supporters zich zondag gedragen. "Deze wedstrijden zijn de krenten in de pap. Spelers zetten net een stapje meer. Bij de supporters komt de trots om de hoek kijken. Het is gezonde rivaliteit. Laten we het dus niet opkloppen naar termen als vijandelijkheid of agressie."

"Als we het op die manier benaderen, en de derbysfeer op een correcte, positieve manier hoogtij laten vieren, zal dat ongetwijfeld ook door beide supportersgroepen worden gewaardeerd en verstandig mee om worden gegaan."

Poll

Wie gaat de derby zondag winnen?

(708 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws