De Ligt: 'Gewoon prima, bij Ajax zit ik bij de top-vijf van het eerste elftal'

De Ligt: 'Gewoon prima, bij Ajax zit ik bij de top-vijf van het eerste elftal'

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 14:26do 15-11-2018 om 14:26

Matthijs de Ligt heeft het laatste half jaar de meeste vooruitgang geboekt in het 'positioneel positie kiezen'. Dat vertelt de Ajax-aanvoerder in een interview met NRC.

"En ik denk dat ik ook wat rustiger ben geworden", aldus De Ligt. "Vorig jaar had ik rond deze tijd vijf gele kaarten, nu één. Als jonge jongen wilde ik er altijd inkleunen en volle bak gaan, met het risico dat je soms te laat bent. Nu schat je de situatie beter in, ook door ervaring."

De negentienjarige verdediger van Ajax en Oranje heeft een aantal voorbeelden. "Op dit moment kijk ik graag naar Sergio Ramos, ook al is dat misschien soms een wat vuile speler", zegt hij. "Italiaanse verdedigers kan ik ook erg van genieten, in het hedendaagse voetbal, maar ook die uit het verleden."

Door zijn postuur is De Ligt van nature niet de meest explosieve speler, maar daar heeft hij bij Ajax hard aan gewerkt. "Ik weet dat mijn snelheid gewoon prima is, bij Ajax zit ik bij de top-vijf van het eerste elftal. Maar ik probeer alles te verbeteren. Startsnelheid, maar ook koppen, verdedigen, één op één."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws