Van der Sar: 'Dat zou aantrekkelijk zijn geweest, maar we zijn er niet uitgekomen'

Van der Sar: 'Dat zou aantrekkelijk zijn geweest, maar we zijn er niet uitgekomen'

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 16:08do 15-11-2018 om 16:08

Ajax-directeur Edwin van der Sar bevestigt dat de achttien Eredivisie-clubs het niet eens zijn geworden over een andere competitie-opzet. De Eredivisie blijft uit achttien clubs bestaan.

"We hebben verschillende modellen door laten rekenen", zei Van der Sar donderdag tijdens een persconferentie, opgetekend door Voetbal International. "Een andere competitie-opzet zou aantrekkelijk zijn voor een hoop fans, maar daar zijn we niet uitgekomen."

Van der Sar, die samen met Hans Nijland (FC Groningen), Adriaan Visser (PEC Zwolle) en Jacco Swart (Eredivisie CV) een stuurgroep vormde, was met Ajax voor een inkrimping van de Eredivisie naar zestien teams. Het doel daarvan is om het voetbal in Nederland op een hoger niveau te krijgen. "Nee, dat denk ik niet", zei Van der Sar volgens het ANP op de vraag of de Eredivisie met de nieuwe maatregelen voor talentvolle spelers als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt uitdagender en interessanter wordt.

In de Utrechtse Galgenwaard stonden donderdag nog tal van andere punten op de agenda. De achttien Eredivisie-clubs hakten een knoop door over onder meer kunstgras, jeugdopleidingen, promotie-/degradatieregelingen en een andere geldverdedeling.

Lees ook: Eredivisie-clubs akkoord over 'veranderingen': geen inkrimping, kunstgras mag

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws