In het kort: VAR ook naar Premier League, Manchester United ziet inkomsten dalen

In het kort: VAR ook naar Premier League, Manchester United ziet inkomsten dalen

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 16:44do 15-11-2018 om 16:44

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

VAR ook naar Premier League
Vanaf volgend seizoen wordt ook in de Premier League gebruik gemaakt van de VAR. De clubs hebben een principe-akkoord bereikt over de introductie van een videoscheidsrechter. In de League Cup en FA Cup werd het systeem al getest en de spelers en clubs waren een groot voorstander van de invoering van de VAR. Het voorstel ligt nu bij de FIFA.

Manchester United ziet inkomsten teruglopen
Manchester United heeft de inkomsten in het eerste kwartaal van dit boekjaar zien dalen ten opzichte van vorig jaar. De club verdiende beduidend minder aan lucratieve oefentrips. Ook werden er minder thuiswedstrijden gespeeld, waardoor de inkomsten uit recettes tegenvielen. In het eerste kwartaal werd er 153 miljoen euro aan omzet binnengehaald, terwijl een jaar eerder ruim 162 miljoen euro werd gecasht.

Premier League-preses krijgt 5,6 miljoen euro mee
Richard Scudamore, de bestuursvoorzitter van de Premier League die aan het einde van het seizoen stopt, krijgt een bedrag van ruim 5,6 miljoen euro mee. Aangezien hij veel voor de Premier League voor elkaar heeft gekregen in zijn negentien jaar als voorzitter en de televisiegelden tot ongekende hoogten heeft laten stijgen, vonden de clubs een afscheidscadeau van 5,6 miljoen op zijn plaats. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws