Alleen Heracles en FC Emmen stemmen tegen: 'Er werd een extra eis gesteld'

Alleen Heracles en FC Emmen stemmen tegen: 'Er werd een extra eis gesteld'

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 16:30do 15-11-2018 om 16:30

Heracles Almelo en FC Emmen hebben tegen de plannen gestemd die de Eredivisie CV vanaf het seizoen 2020/2021 gaat invoeren. Dat bevetigt voorzitter Jacco Swart aan De Telegraaf aan Voetbal International.

Heracles en Emmen zijn de enige clubs uit de Eredivisie die een tegenstem hebben uitgebracht. De andere zestien clubs gingen akkoord en daarmee was de vereiste meerderheid van tweederde ruimschoots bereikt. Grote veranderingen zijn uitgebleven. De Eredivisie blijft uit achttien clubs bestaan en kunstgras blijft toegestaan.

Swart, voorzitter van de Eredivisie CV, wil niet kwijt over welk punt op de agenda Heracles en Emmen vielen. De twee eredivisionisten spelen op kunstgras. Clubs die niét op kunstgras spelen, krijgen over twee seizoenen een bonus van maximaal 350.000 euro.

Principekwestie FC Emmen
In een statement laat Emmen weten tegen te hebben gestemd vanwege een extra eis. 'Ondanks het feit dat sommige eisen nadelig zouden zijn voor FC Emmen, was de club vóór overstappen op gras, vóór investeringen in jeugd, vóór het ontzien van topclubs in de bekercompetitie en vóór het tegemoetkomen van topclubs in aangepaste aanvangstijden in perioden van Europees voetbal', luidt de verklaring.

'Tijdens de vergadering werd er echter een extra eis gesteld, namelijk verplichte deelname van vier beloftenelftallen in de Keuken Kampioen Divisie. FC Emmen vond principieel dat zij als Eredivisie-club hier niet over kon beslissen. Daarom heeft de club in de uiteindelijke stemming tegen gestemd.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws