Duarte-transfer afgeraden: 'Hoorde op tv dat hij naar Ajax of PSV moet'

Duarte-transfer afgeraden: 'Hoorde op tv dat hij naar Ajax of PSV moet'

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 17:11do 15-11-2018 om 17:11

Bart Vriends vindt niet dat Deroy Duarte nu al de stap naar een grote club moet maken. Voetbal International meldde dinsdag dat Udinese in de markt is voor de jonge uitblinker van Sparta (19). 

"Oh ja? Wauw, mooi!", reageert Vriends, ploeggenoot van Duarte, verbaasd in de studio van FC Afkicken als hij het nieuwtje hoort. Hij was er nog niet van op de hoogte. "Deroy is echt een goede speler. Een speler die langzaam steeds meer stappen maakt. Hij scoorde bij Jong Sparta veel, dat heb ik hem bij ons nog niet zien doen, haha."

Vriends is lovend, maar trapt op de rem en vindt niet dat Duarte nu al aan een nieuwe stap moet denken. "Ik hoor ze op tv weleens zeggen dat hij in de winterstop naar Ajax of PSV moet, maar dat zie ik nu nog niet gebeuren. Het wordt ook wel snel geroepen. Ik vind dat hij eerst zijn stempel op onze resultaten moet drukken. Dat gaat hij steeds meer doen, maar het is nog wel vroeg voor een transfer."

Vriends begrijpt dat een Serie A-club scout in Nederland. "Er zit al een aantal Nederlanders. Dat is het effect. Als die gasten het goed doen, opent dat deuren voor de hele Nederlandse markt."

Lees ook: 'Udinese is overtuigd en gaat bod uitbrengen op pareltje van Sparta'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws