'Verbaasde' Gudde: 'Clubs moeten zich aan Ajax en PSV optrekken en niet andersom'

'Verbaasde' Gudde: 'Clubs moeten zich aan Ajax en PSV optrekken en niet andersom'

15-11-2018 19:31
54

De Eredivisie-clubs konden donderdag geen akkoord bereiken over een nieuw competitieopzet en de afschaffing van kunstgras. Eric Gudde spreekt van 'een suboptimale oplossing, maar dat is beter dan niks doen'. De KNVB-directeur neemt tevens een voorbeeld aan Ajax en PSV.

De Eredivisie-clubs konden het niet eens worden over de inkrimping van de Eredivisie en het afschaffen van kunstgras. Over de herverdeling van mediagelden werd wél een akkoord bereikt, net als een nieuwe promotie-/degradatieregeling.

"Voor het eerst is er nu eindelijk geschoven met mediagelden, dat is heel lang onbespreekbaar geweest", vertelt Gudde aan Voetbal International. "Het is goed dat er met Europese gelden solidariteit wordt betracht. Dat heb ik in Europa nog nergens gezien."

Het is de vraag of het nieuwe plan ten goede komt aan het niveau van de Eredivisie. "Dat heeft deels met dit plan te maken, maar ook met andere zaken", zegt Gudde. "Afgelopen week heb ik met verbazing zitten luisteren naar de discussie over Ajax en PSV. Ik vind dat die hun huiswerk geweldig goed gedaan hebben afgelopen zomer."

"De rest van de clubs moet zich daar aan optrekken en niet andersom. Twee jaar geleden riepen we dat de nivellering zo'n probleem was, nou, ik heb liever deze situatie."

Lees ook: Eredivisie-clubs akkoord over 'veranderingen': geen inkrimping, kunstgras mag

No Poll