'Kans op vertrek De Gea neemt toe: Real haakt af; andere topclub nu favoriet'

'Kans op vertrek De Gea neemt toe: Real haakt af; andere topclub nu favoriet'

15-11-2018 20:10
21

Manchester United probeert uit alle macht een akkoord te bereiken met David De Gea over een nieuw contract, maar de vrees dat de Spanjaard komende zomer vertrekt neemt toe. Juventus leidt de dans om zijn handtekening, meldt The London Evening Standard.

United en De Gea steggelen al enige tijd over een nieuwe verbintenis, maar de 28-jarige doelman is niet happig op een nieuwe deal, weet de doorgaans goed ingevoerde krant. Het zou hem niet zozeer om het geld te doen zijn, als wel om het sportieve aspect. In acht jaar bij United won De Gea slechts één keer de Premier League. Hoewel hij als één van de beste doelmannen ter wereld geldt, blijft zijn palmares angstvallig leeg.

De Gea werd er afgelopen weekend in de derby tegen Manchester City (3-1 nederlaag) nog maar eens op gewezen hoe ver United achterop is geraakt. De kans op zilverwaar lijkt elders groter. Real Madrid zat lang achter hem aan, maar is na de komst van Thibaut Courtois afgehaakt. Juventus heeft daardoor de beste papieren om de oud-keeper van Atlético Madrid aan te trekken.

United hoopte lang dat De Gea een nieuw, vijfjarig contract zou tekenen, maar lijkt genoegen te moeten nemen met de eenjarige optie in zijn contract. Om toch aan hem te verdienen, is een transfer in de zomer een reële optie.

No Poll