Duitsland tankt vertrouwen voor duel met Oranje; waardig afscheid Rooney

Duitsland tankt vertrouwen voor duel met Oranje; waardig afscheid Rooney

15-11-2018 22:55
52

Duitsland heeft een goede generale repetitie afgewerkt voor het Nations League-duel met Nederland. De ploeg van bondscoach Joachim Löw rekende in een oefenwedstrijd eenvoudig af met Rusland: 3-0.

Die Mannschaft kreeg na het dramatisch verlopen WK veel kritiek te verduren, zeker nadat in de vorige interlandperiode ook nog eens met 3-0 van Oranje werd verloren. De onder vuur liggende Löw kondigde al veranderingen aan en koos tegen de Russen inderdaad voor de nodige talenten. Routiniers als Jérôme Boateng, Toni Kroos, Thomas Müller, Marco Reus en Mats Hummels ontbraken om diverse redenen. 

Jongelingen als Thilo Kehrer, Serge Gnabry, Kai Havertz, Timo Werner en Leroy Sané kregen daardoor een kans en dat wierp zijn vruchten al snel af.  Kehrer stuurde Gnabry na zeven minuten diep met een fraaie steekpass, waarna de Bayern München-aanvaller Sané bediende: 1-0. Nog voor rust liepen de Duitsers uit. Niklas Süle werkte een doorgekopte corner van Joshua Kimmich binnen en Gnabry rondde overtuigend af na een fraai balletje van Havertz.

Rusland had weinig in te brengen, maar had het geluk dat Duitsland na de rust de krachten spaarde voor het treffen met Nederland van maandag. De ploeg van Ronald Koeman neemt het vrijdag eerst nog op tegen Frankrijk.

Engeland neemt afscheid van Rooney
Engeland gaf Wayne Rooney een waardig afscheid als international. De afzwaaiende aanvaller, die zijn 120e en laatste interland speelde, deed in de oefeninterland tegen Engeland ruim een half uur mee. Debutant Callum Wilson eiste een hoofdrol op tijdens de 3-0 zege. Hij maakte de laatste treffer. Ook Jesse Lingard en Trent Alexander-Arnold scoorden fraai.