AD: Oranje weer met vier verdedigers, Tete verwijst Dumfries naar de bank

AD: Oranje weer met vier verdedigers, Tete verwijst Dumfries naar de bank

16-11-2018 06:37
140

Het Nederlands elftal begint vrijdagavond met Kenny Tete in de ploeg aan de Nations League-wedstrijd tegen Frankrijk, verwacht het Algemeen Dagblad. De rechtsback van Olympique Lyon krijgt de voorkeur boven Denzel Dumfries.

De vierkoppige Oranje-achterhoede lijkt verder te bestaan uit de vaste namen Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Daley Blind, terwijl Jasper Cillessen op doel staat. Stefan de Vrij, Nathan Aké en Patrick van Aanholt lijken zich wederom tevreden te moeten stellen met een reserverol.

Het middenveld is volgens het AD in handen van hetzelfde drietal als in de wedstrijd tegen Duitsland in oktober: Marten de Roon, Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong. Ook de aanval zal naar verwachting niet gewijzigd worden ten opzichte van de 3-0 zege op de Oosterburen. De van een blessure teruggekeerde Ryan Babel start vanaf links, naast Memphis Depay en Steven Bergwijn.

Nederland en Frankrijk trappen vrijdagavond om 20.45 uur af in De Kuip. Wanneer de regerend wereldkampioen wint of gelijkspeelt, is het zeker van de groepszege in Poule 1 van Divisie A. Weet Oranje te winnen, dan veroordeelt het Duitsland tot degradatie naar Divisie B en heeft het poulewinst in eigen hand.

De opstelling volgens het AD: Cillessen; Tete, De Ligt, Van Dijk, Blind; De Roon, Wijnaldum, Frenkie de Jong; Bergwijn, Memphis, Babel.

No Poll