De Mos speculeert over Ajax-transfers: 'Zal zeker niet onder 150 miljoen zijn'

De Mos speculeert over Ajax-transfers: 'Zal zeker niet onder 150 miljoen zijn'

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 06:52vr 16-11-2018 om 06:52

Aad de Mos breekt in de Belgische krant Het Laatste Nieuws een lans voor Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, het duo van Ajax dat in de belangstelling van de gehele Europese top staat. De Mos noemt De Ligt 'onwaarschijnlijk sterk' en vergelijkt De Jong met Iniesta.

"Hij is gemaakt voor Pep Guardiola en Barcelona - het pure voetbal. Frenkie creëert constant een meerderheid op het middenveld. Dat deed hij al in de Champions League met Ajax en bij Oranje", vertelt De Mos.

En dus doet bondscoach Ronald Koeman er volgens De Mos goed aan om het duo voortaan niet meer uit de basiself van Oranje te halen. "Koeman kan niet meer om hen heen. Tegen Frankrijk speelde De Jong balletjes door de benen van Griezmann en Mbappé. Hij en De Ligt zijn geboren talenten, zoals ook Kompany en Hazard dat bij jullie waren. Dan kijk je niet naar hun leeftijd."

De Mos speculeert over de toekomst van het populaire Ajax-duo. "Wie weet neemt een club ze in een packagedeal. Al zal het dan zéker niet onder de 150 miljoen zijn."

Poll

De Ligt en De Jong gaan voor meer dan 150 miljoen

(11444 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws