Sparta uitgekleed: Je kunt beter vragen hoeveel wél. De elf halen we net

Sparta uitgekleed: "Je kunt beter vragen hoeveel wél. De elf halen we net"

16-11-2018 07:49
66

Keuken Kampioen Divisie-koploper Sparta gaat zondag een zware uitwedstrijd tegen NEC spelen, maar zal dat zonder een reeks vaste waarden moeten doen. De Rotterdammers kampen met diverse blessures én moeten een handvol spelers afstaan vanwege interlandverplichtingen.

Onder meer Halil Dervisoglu (Turkije), Youssef El Kachati (Marokko), Deroy Duarte en Abdou Harroui (beiden Nederland) zullen dit weekend voor vertegenwoordigende jeugdelftallen spelen in plaats van Sparta. "Hoeveel spelers er zondag niet bij zijn? Je kunt beter vragen hoeveel wél. De elf halen we net", laat de geblesseerde verdediger Bart Vriends weten aan het Algemeen Dagblad.

Tijdens de voorbije trainingsweek was het al flink improviseren voor de Kasteelclub. "Gisteren, tijdens het partijspel, deden ook wat jongens van de Onder 12 mee. Maar ik verwacht niet dat zij worden ingezet in Nijmegen", lacht Vriends. De stopper spreekt van een 'bizarre' situatie in aanloop naar de Keuken Kampioen Divisie-kraker. "Een uitwedstrijd in Nijmegen is normaal al lastig, nu helemaal. Maar goed, we hebben ons bij Sparta voorgenomen niet meer te klagen over al die internationals die uitvliegen."

NEC en Sparta trappen zondag om 16.45 uur af in De Goffert.

No Poll