Geen Nederlands elftal, maar Curaçao: Dan is dat enorm gegroeid

Geen Nederlands elftal, maar Curaçao: "Dan is dat enorm gegroeid"

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 08:27vr 16-11-2018 om 08:27

De wedstrijden bij het Curaçaose elftal zijn meer dan welkom voor Jurich Carolina. De linksback van NAC Breda merkt dat interlandvoetbal een positieve invloed heeft op zijn humeur en spel, als hij goed heeft gespeeld. 

Carolina is er blij mee dat veel spelers voor Curaçao hebben gekozen. Hij speelt onder meer met Eredivisie-spelers als Brandley Kuwas, Eloy Room en Elson Hooi. Uit het buitenland zijn Cuco Martina en Leandro Bacuna (Stoke City en Reading) van de partij. "Als je ziet hoeveel spelers tegenwoordig voor Curaçao kiezen, dan is dat enorm gegroeid", vertelt Carolina aan BN/De Stem.

"Curaçao is totaal iets anders dan Nederland. De cultuur, het eten, de mensen. Dit is gewoon geweldig. Uitkomen voor mijn land vind ik erg mooi. Ik kom op plekken waar ik normaal gesproken nooit kom. De hotels zijn prima, alles is goed geregeld. Daar zorgt de begeleiding voor, we hebben niets te klagen. Het is professioneel opgezet."

Carolina merkt dat hij het goede gevoel meeneemt naar NAC als hij bij het nationale elftal goed heeft gespeeld. "Ik leer van die wedstrijden, mijn conditie wordt ook steeds beter. Met Curaçao voetballen we op dezelfde manier als in Nederland. Het enige verschil is het weer. In Florida was het orkaanseizoen. Gelukkig heb ik alleen een paar windhozen gezien, verder geen extreem weer."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws