Oud-speler Ajax, RKC en Sparta kan debuteren voor Wales: 'Fanboy van Bergkamp'

Oud-speler Ajax, RKC en Sparta kan debuteren voor Wales: 'Fanboy van Bergkamp'

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 09:54vr 16-11-2018 om 09:54

James Lawrence heeft een bijzondere carrière achter de rug. De 26-jarige centrale verdediger doorliep de jeugdopleidingen van Arsenal en Queens Park Rangers, belandde via HFC Haarlem, Ajax, Sparta, RKC Waalwijk en AS Trencin bij Anderlecht én kan vrijdagavond zijn interlanddebuut namens Wales maken.

Lawrence speelde zich in augustus in de kijker, toen hij met Trencin het Europa League-tweeluik tegen Feyenoord afwerkte. De Arsenal-fan moest opeens Robin van Persie uitschakelen. "Hij was mijn grote held bij Arsenal", aldus Lawrence in gesprek met The Independent. "Tijdens de wedstrijd kon ik niets tegen hem zeggen, maar na de wedstrijd maakte ik een praatje. Ik wilde hem alleen maar laten weten dat hij mijn idool was vroeger."

De geboren Engelsman (dat hij voor Wales uit mag komen, dankt hij aan zijn in Wales woonachtige opa en oma, red.) kwam als jeugdspeler van Ajax oog in oog te staan met een andere Arsenal-jeugdheld: Dennis Bergkamp. "Dat was een unieke ervaring. Ik zat daar als een fanboy, maar gelukkig kon ik mezelf in de hand houden. Ik schudde hem de hand en ik vertelde wat voor geweldige speler hij was."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws