Zeefuik: 'Inmiddels weet ik wel dat hij mijn beste tegenstander ooit is'

Zeefuik: 'Inmiddels weet ik wel dat hij mijn beste tegenstander ooit is'

16-11-2018 12:24
61

Kylian Mbappé is de beste tegenstander tegen wie Deyovaisio Zeefuik ooit heeft gespeeld. In de zomer van 2016 werd de rechtsback van FC Groningen duizelig getikt bij Nederland O19 - Frankrijk O19 (1-5)

"Ik kende hem nog niet, maar kwam er snel achter wie hij was", blikt Zeefuik, die één jaar ouder is dan Mbappé, terug met de NOS. "Het was een slechte wedstrijd van mij en van het team. Mbappé was me bij de eerste goal te slim af en was heel explosief. En onvoorspelbaar, hij kon twee kanten op. Heel lastig te verdedigen."

Een paar maanden later speelde een vernieuwd Oranje O19 weer tegen de Fransen, met Mbappé. Zeefuik had het wonderkind toen wél onder controle. "Toen was ik voorbereid en hield ik hem in bedwang", aldus de vleugelverdediger. "Bij zijn eerste balcontact maakte ik al duidelijk dat hij niet met me kon spelen. Dat werden mooie duels."

"Inmiddels weet ik wel dat hij de beste speler is tegen wie ik ooit heb gespeeld", erkent Zeefuik. "Mbappé was gewoon beter en mijn conclusie was dat ik nog veel beter moest worden. En dat ik nog scherper moet zijn, altijd. Kenny Tete gaat dat vrijdag (bij Nederland - Frankrijk, red.) zeker zijn. Die gaat bovenop Mbappé zitten. Daar durf ik wel iets om te verwedden."