Mooi nieuws voor Eredivisie-trio in Nations League; spannende ontknoping

Mooi nieuws voor Eredivisie-trio in Nations League; spannende ontknoping

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 01:17vr 16-11-2018 om 01:17

Het Denemarken van Nicolai Jörgensen, Kasper Dolberg en Lasse Schöne is in de UEFA Nations League gepromoveerd naar League A. Vrijdagavond werd er op bezoek bij Wales gewonnen, waardoor de Denen niet meer te achterhalen zijn.

Wales - Denemarken
Wales stond voor de wedstrijd op zes punten, maar is door de nederlaag ingehaald door Denemarken, dat nu op zeven punten staat. Maandagavond speelt de ploeg van bondscoach Age Hareide op bezoek bij Ierland, maar die wedstrijd gaat nergens meer om: Denemarken is gepromoveerd en Ierland degradeert naar de League C. 

Jörgensen zette Denemarken vlak voor rust op het goede spoor tegen Wales. Martin Braithwaite verdubbelde de voorsprong vlak voor tijd. Gareth Bale zorgde even later voor de aansluitingstreffer, maar meer zat er niet in voor Wales. 

Slowakije - Oekraïne
Slowakije maakt nog een kans op handhaving in League B. Na de 4-1 overwinning op groepswinnaar Oekraïne doen de Slowaken weer helemaal mee. Voormalig FC Groningen-speler Albert Rusnák opende de score, waarna Juraj Kucka de marge verdubbelde. Evgen Konoplyanka deed na de theepauze iets terug, maar Slowakije nam via Adam Zrelak en Robert Mak toch weer ruim afstand.

Slowakije staat na drie duels op drie punten, net als Tsjechië. De Tsjechen zijn aankomende maandag de tegenstander. Oekraïne promoveert in ieder geval naar League A.

Overige duels
Cyprus - Bulgarije 1-1
Slovenië - Noorwegen 1-1
Liechtenstein - Macedonië 0-2
Gibraltar - Armenië 2-6

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws