Oranje verslaat 'schijtploeg' Frankrijk: 'Panenka was een terechte vernedering'

Oranje verslaat 'schijtploeg' Frankrijk: 'Panenka was een terechte vernedering'

Gepubliceerd: zaterdag 17 november 2018 om 07:21za 17-11-2018 om 07:21

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk wisten vrijdagavond niet wat ze zagen. De twee ex-internationals waren in De Kuip om Nederland-Frankrijk te analyseren voor de NOS en zagen hoe Oranje de wereldkampioen overvleugelde.

"Het was gewoon smullen geblazen. Werkelijk iedereen speelde goed", opent Van der Vaart zijn lofzang. "Dit Nederlands elftal was gewoon niet normaal, zo goed. Van de eerste tot de laatste minuut de betere ploeg en geen kans weggegeven." Memphis Depay was volgens Van der Vaart de grote uitblinker. "Sterk, ongelooflijk gedreven... Ik zag een voorzet van Daley Blind, toen sprong hij drie meter de lucht in!"

Van Hooijdonk verbaasde zich vooral over het afwachtende spel van Frankrijk. "In de tweede helft dacht ik: nu zullen de Fransen toch wel een keer gaan komen. Maar dat viel eigenlijk reuze mee. Het was een wonder dat die goal pas zo laat in de wedstrijd viel, maar dat was in mijn ogen wel de absolute vernedering." Van der Vaart noemt de panenka van Depay een terechte vernedering en Van Hooijdonk sluit zich hierbij aan. "Als wereldkampioen heb je hier niets, maar dan ook niets laten zien. Wat een schijtploeg!"

Poll

Gaat Koeman Oranje naar het EK 2020 leiden?

(9588 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws