Meijers terug op het veld na beruchte documentaire: Dat zit nu in mijn rugtas

Meijers terug op het veld na beruchte documentaire: "Dat zit nu in mijn rugtas"

17-11-2018 16:59
11

Eric Meijers maakte zaterdag als trainer van VVSB zijn rentree in het amateurvoetbal. De Nijmegenaar zat enkele maanden thuis na zijn vertrek bij Achilles '29 en vergaarde in de tussentijd landelijke bekendheid met zijn hoofdrol in de documentaire Voetbal is Oorlog.

"Ik ben blij dat het gewoon weer over voetbal kan gaan", vertelt Meijers aan FOX Sports, voorafgaand aan de degradatiekraker tegen Scheveningen. "Ik heb na het faillissement van Achilles een aantal maanden thuisgezeten en dan gaat het snel weer kriebelen. Dan ben ik blij dat ik weer op een heel behoorlijk niveau op het veld mag staan."

Meijers kreeg de afgelopen maanden zowel 'negatieve als positieve publiciteit', maar wil het daar niet te veel over hebben. "Dat zit nu in mijn rugtas." De ervaren trainer is nooit bang geweest dat hij niet meer aan de bak zou komen na de beruchte Achilles-documentaire. "Iedereen die mij googlet, weet dat ik wel meer heb gedaan dan alleen dat jaartje bij Achilles, maar we volledig onder de stress stonden. Ik ben weer ontspannen en scherp."