'Bidding war voor De Jong dreigt: Ajacied op shortlist van drie in Engeland'

'Bidding war voor De Jong dreigt: Ajacied op shortlist van drie in Engeland'

17-11-2018 18:50
89

Manchester City is momenteel niet te stuiten in de Premier League en manager Pep Guardiola zal dan ook niet aandringen op veel versterkingen. De Spaanse succesmanager wil op één positie wél koste wat kost een nieuwe speler.

In januari of komende zomer moet er een nieuwe controlerende middenvelder komen om Fernandinho te ontlasten, meldt The London Evening Standard. Volgens de Britse krant heeft City drie kandidaten: Frenkie de Jong, Ruben Neves en Tanguy Ndombele. De drie worden nauwlettend in de gaten gehouden door de Engelse kampioen.

City greep de voorbije transferperiode om verschillende redenen naast Fred en Jorginho, die respectievelijk bij concurrenten Manchester United en Chelsea aan de slag gingen. De aandacht is daarom verlegd naar andere spelers. De Portugees Neves maakt indruk bij Wolverhampton Wanderers, maar zijn vraagprijs bedraagt meer dan zeventig miljoen euro.

Ook De Jong zal niet goedkoop zijn nu de Ajacied indruk maakt in de Champions League en in het shirt van het Nederlands elftal. Bovendien azen meerdere Europese topclubs op de 21-jarige Nederlander, met FC Barcelona als voornaamste concurrent. The London Evening Standard voorziet een 'bidding war voor één van Europa's meest gewilde talenten'.

Ndombele maakt tot slot indruk bij Olympique Lyon. City kan de 21-jarige Fransman eind november van dichtbij aan het werk zien in het Champions League-duel met Lyon. Hij moet naar schatting zo'n 45 miljoen euro kosten.

Ook De Ligt genoemd
Guardiola sluit overigens niet helemaal uit dat er meer versterkingen komen, stelt The London Evening Standard. Ook Matthijs de Ligt staat op het lijstje. Of City werk maakt van de Ajax-aanvoerder hangt af van de toekomst van Vincent Kompany.