FC Volendam al acht duels op rij ongeslagen, Cambuur laat zege liggen

17-11-2018 22:52
28

Huseyin Dogan was zaterdagavond opnieuw de grote man bij TOP Oss. De 24-jarige aanvaller scoorde twee keer tegen Almere City FC, dat met 2-0 werd geklopt. De Brabanders houden de aansluiting met de top van de Keuken Kampioen Divisie.

Dogan is bezig aan een uitstekend seizoen bij TOP. De ex-Spartaan opende na een klein uur de score met een schot door de benen van Almere-doelman Timo Plattel. Een kwartier voor tijd besliste hij het duel nadat hij Bram van Vlerken uitkapte en de korte hoek vond: 2-0. De teller van Dogan staat nu op twaalf goals dit seizoen. Alleen Sparta-spits Lars Veldwijk (13) scoorde vaker.

Door de vierde zege op rij passeert Top Oss ook Almere City. De ploeg van trainer Klaas Wels staat vierde met 27 punten, één meer dan nummer zes Almere. Oss gaat bovendien aan kop in de tweede periode met negen punten uit drie wedstrijden.

Jong PSV - Jong AZ 3-1
Bij Jong PSV was Maximiliano Romero de grote man. De Argentijnse spits droeg met twee doelpunten bij aan een 3-1 zege op Jong AZ. Voor rust had Bart Ramselaar de score al geopend voor de Eindhovenaren. Thijs Oosting deed tussen de goals van Romero door iets terug voor de Alkmaarders. Jong PSV klimt door de zege in elk geval voor even naar de zevende plaats met 22 punten.

Helmond Sport - RKC Waalwijk 0-2
De gifbeker moet leeg voor Helmond Sport, dat op een troosteloze negentiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie staat. De ploeg van trainer Robbie Alflen verloor zaterdagavond op eigen veld met 0-2 van RKC Waalwijk, dat nu vijftiende staat. De eindstand stond al voor rust op het scorebord. Na ruim een half uur scoorde Ezra Walian, waarna Darren Maatsen de score vijf minuten voor de rust verdubbelde.

FC Dordrecht (20e), Helmond en Jong Utrecht hebben ieder zes punten. Jong AZ staat zeventiende met negen punten. Dordrecht is op doelsaldo hekkensluiter.

FC Dordrecht - FC Eindhoven 0-3
FC Eindhoven nam zaterdagavond afstand van de gevarenzone vna de Keuken Kampioen Divisie door een keurige 0-3 overwinning te boeken op Dordrecht. Elisha Sam zette Eindhoven na 24 minuten op het juiste spoor. De voorsprong werd verdubbeld door Karim Essikal.

Dordrecht bleef lang in de wedstrijd en zocht naar de aansluitingstreffer die het duel weer spannend zou maken, maar na de 0-3 van Branco van den Boomen was het over en sluiten.

FC Volendam - SC Cambuur 1-1
FC Volendam heeft de indrukwekkende reeks in de Keuken Kampioen Divisie voortgezet tegen SC Cambuur. De ploeg speelde met 1-1 gelijk, maar is nu al acht duels op rij ongeslagen. Volendam kwam na iets meer dan een kwartier op voorsprong in Leeuwarden door Nick Doodeman, die doelman Xavier Mous verschalkte met een goede lob.

Cambuur kwam vlak voor rust langszij. De ploeg van René Hake kreeg een strafschop na hands van Mohamed Betti, waarna Kevin van Kippersluis via de stip de 1-1 maakte. Cambuur had in de tweede helft een overwicht. Via Robbert Schilder en Matthew Steenvoorden werd twee keer de paal geraakt. Ook Justin Mathieu kreeg een grote kans om te scoren. Cambuur schiet weinig op met de remise en blijft op de tiende plek staan. Volendam staat dertiende.