Duitse teammanager baalt van Frankrijk: 'Jogi geïrriteerd toen hij naar bed ging'

Duitse teammanager baalt van Frankrijk: 'Jogi geïrriteerd toen hij naar bed ging'

Gepubliceerd: zondag 18 november 2018 om 09:55zo 18-11-2018 om 09:55

De degradatie uit de hoogste klasse van de Nations League is na het mislukte WK een nieuwe dreun voor Duitsland. Teammanager Olivier Bierhoff erkent dat het een tik is, maar weigert het al te zwart in te zien voor Die Mannschaft.

"Degradatie in de Nations League betekent niet direct het einde van de wereld", zegt Bierhoff, geciteerd door De Telegraaf. "Maar Jogi (bondscoach Joachim Löw, red.) was vrijdagavond wel geïrriteerd toen hij naar bed ging", verwijzend naar de 2-0 zege van Oranje op Frankrijk, waardoor het lot van Duitsland werd bezegeld.

"Het was jammer dat Frankrijk er zo weinig aan deed. Maar we moeten de schuld bij onszelf zoeken. Het is nooit goed als je van andere landen afhankelijk bent", vervolgt Bierhoff. Duitsland dreigt nu zelfs een status als groepshoofd mis te lopen voor de loting van het EK 2020. "Blijkbaar moet je eerst de bodem aanraken voordat je weer omhoog kan klimmen. Het symboliseert het slechte jaar dat we beleven."

Bierhoff ziet dat Löw inmiddels wel begonnen is met een verjonging bij Duitsland. Zo kreeg Leroy Sané, vleugelaanvaller van Manchester City, eindelijk een basisplaats. "Jogi wil zo voor nieuwe impulsen zorgen." De teammanager hoopt op een positief resultaat tegen Oranje. "We willen dit teleurstellende jaar in ieder geval positief afsluiten."

Poll

Wordt het Nederlands elftal groepswinnaar in de Nations League?

(8074 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws