Van Hanegem sceptisch over Blind: 'Doe je niet als je echt zo intelligent bent'

Van Hanegem sceptisch over Blind: 'Doe je niet als je echt zo intelligent bent'

18-11-2018 11:03
152

Willem van Hanegem vindt de lof voor Daley Blind schromelijk overdreven, zo laat hij zondagochtend weten bij De Tafel van Kees op FOX Sports. De linksback van Oranje hield zich vrijdagavond staande tegen de Franse aanvallers.

Hans Kraay junior herinnert zich nog een gesprek met bondscoach Ronald Koeman: deze liet weten dat niemand van de internationals zich op snelheid kon meten met Kylian Mbappé en dat hij voor Blind als linksback koos vanwege diens voetbalintelligentie. Van Hanegem heeft hier echter zijn bedenkingen bij. "Hij is wel een aardige speler. Maar hij is al wel een aantal keer verrast op een manier waarvan je denkt: als je heel intelligent bent, dan gebeurt dit niet."

De Kromme herinnert zich nog de goal die Mbappé maakte tijdens Frankrijk-Nederland in september, toen Blind zijn tegenstander kwijt was. "Als je dan een hele intelligente speler bent, dan kun je nooit naar voren stappen in plaats van twee meter naar achteren. Daardoor viel er een gat en kon die gozer achter hem komen om de bal een leeg doel te schieten."