'Belangrijke kanttekening' van Vermeulen: 'Goede aanvaller erbij zou prettig zijn'

'Belangrijke kanttekening' van Vermeulen: 'Goede aanvaller erbij zou prettig zijn'

Gepubliceerd: zondag 18 november 2018 om 11:24zo 18-11-2018 om 11:24

Arno Vermeulen is positief over de toekomst van het Nederlands elftal, maar maakt zich lichte zorgen over de breedte van de selectie. Volgens de chef voetbal van de NOS beschikt bondscoach Ronald Koeman niet over een gelijkwaardige vervanger voor Memphis Depay.

"Dat is de belangrijkste kanttekening als je kijkt naar het nieuwe Oranje", vertelt Vermeulen aan de website van zijn werkgever. "Als Depay zou wegvallen, heb je niet zo snel iemand achter de hand. Een hele goede aanvaller erbij zou nog wel prettig zijn."

Op het middenveld heeft Oranje dat soort problemen niet, meent de commentator. Wanneer Frenkie de Jong, Marten de Roon of Georginio Wijnaldum absent is, heeft Koeman altijd nog Davy Pröpper achter de hand. "Ik zou hem niet vergeten. Dat is ook een hele goede voetballer, maakte tegen Portugal (0-3 oefenzege, red.) nog het verschil", aldus Vermeulen. "Pröpper kan, net als Wijnaldum, op veel posities terecht. Het hangt van tactiek af waar je hem zou neerzetten."

'Het hart van het volk'
Willem Vissers, journalist namens De Volkskrant, ziet echter weinig beren op de weg voor Oranje. "Er zit plezier in en dat is zo belangrijk. Je ziet dat ze graag voetballen. Het is weer een ploeg die het hart van het volk een beetje heeft gewonnen." Vissers meent dat Koeman de beschikking heeft over een perfecte mix van routine en talent. "De Ligt die helemaal ontbolsterd is. Frenkie de Jong die er net bij is en anderen beter laat voetballen. Depay die aan zijn tweede jeugd bezig is. En Ryan Babel zo'n beetje aan zijn derde jeugd."

Lees ook: Gouden Oranje-toekomst: 'Sinds Sneijder geen speler gezien die zó kan voetballen'

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Gaat Oranje zich plaatsen voor het EK 2020?

(1131 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws