Eén interland in 2014: 'Het Nederlands elftal blijft een doel, natuurlijk'

Eén interland in 2014: 'Het Nederlands elftal blijft een doel, natuurlijk'

18-11-2018 12:40
56

Jean-Paul Boëtius hoopt zich bij zijn club FSV Mainz 05 in de kijker te spelen van bondscoach Ronald Koeman. Boëtius (24) vertelt dat zondag in een groot interview met voetbalblad Kicker. 

In 2014 speelde de aanvaller één keer voor de nationale ploeg. Boëtius hoopt niet dat het bij die ene wedstrijd blijft. "Het is wel alweer bijna vijf jaar geleden. Ik zeg altijd tegen mezelf: wat komt, dat komt. Het Nederlands elftal blijft een doel, natuurlijk, maar de prioriteit ligt momenteel bij Mainz. Als ik het hier goed doe, krijg ik wellicht opnieuw een kans", vertelt hij.

In Mainz heeft de oud-speler van Feyenoord en FC Basel het naar z'n zin. "Het doet me goed dat ik het vertrouwen krijg van de trainer. Het is echt geweldig om in de Bundesliga te spelen. De eerste keer dat ik de volledige negentig minuten speelde, tegen Hertha BSC, was ik behoorlijk kapot."

Dit seizoen kwam Boëtius acht keer in actie in de Duitse competitie. Hij scoorde één keer en leverde één assist. Mainz staat momenteel op de negende plaats.