De Ligt fan van 'vuile speler': 'Manier waarop vind ik bewonderenswaardig'

De Ligt fan van 'vuile speler': 'Manier waarop vind ik bewonderenswaardig'

18-11-2018 13:36
29

Real Madrid-captain Sergio Ramos is één van de voorbeelden van Matthijs de Ligt. De negentienjarige verdediger van Ajax is fan van Ramos, vertelt hij in gesprek met NU.nl. 

"Ik kijk graag naar Ramos, al is hij soms een iets vuilere speler. Maar zijn prijzenkast en de manier waarop hij Real Madrid aanvoert vind ik bewonderenswaardig", legt De Ligt uit.

Met name het karakter en de instelling van de 32-jarige Spanjaard spreken hem aan. "Als het wat minder gaat met Real, dan neemt hij het hele team op sleeptouw. En ik kan me herinneren dat hij een keer een penalty miste. De volgende keer scoorde hij met een Panenka, dat zegt genoeg over hoe hij is als persoon."

Vuil spel
In Nederland lijken veel voetbalfans juist een hekel te hebben aan Ramos. "Ik houd zelf ook niet heel erg van dat vuile spel. Het gebeurt soms in een wedstrijd. Soms kan je er niet veel aan doen, soms wel. Het gaat mij niet om het gedrag dat hij vertoont, maar puur om de prestaties op het veld. Als die goed zijn, waarom zou ik dan geen fan mogen zijn?"

Lees ook: "Ik zie in Europa geen andere verdediger die zo jong al zo goed is als Matthijs"