Zwak Roda JC gaat af in Maastricht en verliest 'rode' derby van MVV

18-11-2018 14:06
51

Roda JC heeft in de Keuken Kampioen Divisie een gevoelige nederlaag geleden bij MVV. Het werd zondagmiddag 2-0 voor de thuisploeg. Joeri Schroijen en Marnick Vermijl scoorden na de pauze.

Om aansluiting te houden bij ploegen in de (sub)top wist Roda dat het zich in Maastricht geen puntenverlies kon permitteren. De eerste helft in stadion De Geusselt was spannend. Een inzet van Roda-aanvaller Mitchell Paulissen werd van de doellijn gehaald en Gyliano van Velzen miste een gigantische kans. Aan de andere kant van het veld was Schroijen dicht bij een goal.

Na een overtreding op Anthony van den Hurk ging de bal in de 54e minuut op de stip. Schroijen faalde niet. Kort na die treffer sloeg de vlam in de pan. Mario Engels kreeg het aan de stok met MVV-captain Ricardo Ippel. Hoewel laatstgenoemde weinig leek te doen, besloot scheids Allard Lindhout beiden direct rood te geven.

Met tien-tegen-tien bleef MVV na rust de bovenliggende partij. De Limburgse derby was definitief beslist toen Vermijl uit een hoekschop binnenwerkte.

Door de zege op rivaal Roda heeft MVV nu negentien punten. De club staat op een gedeelde elfde plaats met Jong Ajax. Roda (achtste) heeft 21 punten.

Later op de middag staan er nog drie duels op het programma in de Keuken Kampioen Divisie: Telstar-FC Den Bosch, FC Twente-Go Ahead Eagles en NEC-Sparta.