Derksen tipt Groningen en onthult: 'Heb dit jaar aanbieding van club geweigerd'

Derksen tipt Groningen en onthult: 'Heb dit jaar aanbieding van club geweigerd'

Gepubliceerd: zondag 18 november 2018 om 14:35zo 18-11-2018 om 14:35

Ted van Leeuwen zou een prima opvolger zijn voor scheidend FC Groningen-directeur Hans Nijland. Dat zegt Johan Derksen. In gesprek met Dagblad van het Noorden onthult Derksen tussen neus en lippen door dat hij begin 2018 een aanbod heeft geweigerd van een club uit het betaald voetbal. 

Nijland maakte eerder deze week bekend dat hij in juni afzwaait in Groningen. "Dat Nijland opstapt vind ik een ramp voor het Nederlands voetbal. Nijand was de laatste in het rijtje Jan Smit, Riemer van der Velde en Jorien van den Herik. Nijland wist precies hoe hij zaken aan moest pakken", zegt Derksen.

"Ik hoop dat de RvC een goede vervanger aanstelt, al heb ik daar geen vertrouwen in. Ik zit al heel lang in de voetballerij en heb die mensen nog nooit gezien."

Aanbieding geweigerd
Derksen doet daarna een verrassende onthulling. "Mij hoeven ze niet te bellen. Ik heb begin dit jaar een aanbieding geweigerd om bij een betaald voetbalclub directeur te worden. Ik ga niet zeggen welke club, maar ze doen het nu heel goed. Mijn gratis advies: kies voor Ted van Leeuwen."

Van Leeuwen, in het verleden collega van Derksen bij Voetbal International, is momenteel technisch directeur van FC Twente. 

Lees ook: Aangekondigd afscheid verrast Derksen: 'Voor zijn salaris was ik blijven zitten'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws