Van Cambuur naar gehaat Heerenveen: 'Ik heb dat niet goed ingeschat'

Van Cambuur naar gehaat Heerenveen: 'Ik heb dat niet goed ingeschat'

18-11-2018 14:52
51

Met terugwerkende kracht denkt Dwight Lodeweges dat hij de rivaliteit en haat tussen SC Cambuur en sc Heerenveen 'niet goed heeft ingeschat'. De assistent-bondscoach vertelt dat in een openhartig interview met de Leeuwarder Courant. In 2014 verkaste Lodeweges van Leeuwarden naar Heerenveen. 

Met Cambuur eindigde de coach in het seizoen 2013/14 op een imponerende achtste plaats in de Eredivisie. "Om heel eerlijk te zijn vond ik Cambuur een van de mooiste jaren uit mijn carrière. We handhaafden ons relatief gemakkelijk vanuit een totaal onverwachte promotie", blikt de ervaren coach terug

"Ik zie nog al die blije mensen die zeiden: hoe kán het, dat we met zo’n ploegie zulk mooi voetbal spelen? We vermaakten de mensen én pakten punten. Dat vind ik het allermooist."

Daarna volgde een gewaagde move. "Ik heb de rivaliteit tussen Cambuur en Heerenveen niet goed ingeschat en vind het erg jammer hoe het gelopen is", vervolgt hij. "Maar ik blijf erbij dat mijn contract in Leeuwarden afliep en dat ik als vrije Nederlander die keuze voor Heerenveen, een nog grotere club, mocht maken."

Opgestapt
In oktober 2015 hield Lodeweges het voor gezien in het Abe Lenstra Stadion. "Daar ben ik achteraf misschien wat haastig opgestapt, maar er zat ook irritatie en teleurstelling bij. Na het eerste seizoen gingen belangrijke jongens weg. (...) We zakten door de ondergrens."