Tiental van Go Ahead verslaat Twente in topper: 30.000 toeschouwers op tribune

18-11-2018 16:22
90

Go Ahead Eagles is in elk geval de komende twee uur koploper van de Keuken Kampioen Divisie. In een volgepakte Grolsch Veste was de club uit Deventer met 0-1 te sterk voor FC Twente.

De ambiance bij Twente - Go Ahead was indrukwekkend. In het stadion zaten ruim 30.000 toeschouwers, uniek voor de Keuken Kampioen Divisie. De spelers van Twente waren echter niet bij machte om het publiek te belonen met een overwinning. Kansen waren er genoeg, maar Aitor Cantalapiedra en Javier Espinosa vergaten de trekker over te halen.

Ook Go Ahead liet zich niet ongemoeid. In de beginfase werd een doelpunt van Jaroslav Navratil afgekeurd wegens buitenspel en schoot diezelfde Navratil hard in het zijnet. Op slag van rust werd het 0-1. Twente-verdediger Richardinho verspeelde als laatste man de bal en Navratil, de gevaarlijkste man aan Go Ahead-zijde, pakt het cadeautje uit.

Na rust kon het beide kanten op en bleef het lange tijd spannend. Twente slaagde er echter niet in een gelijkmaker te forceren, óók niet nadat Go Ahead na 86 minuten met tien man kwam te staan. Julian Lelieveld kreeg binnen een paar minuten twee keer geel. Door de zege grijpt Go Ahead weer de koppositie, maar Sparta (twee punten minder) trapt om 16.45 uur nog af tegen NEC.

Telstar - Den Bosch
FC Den Bosch is door een 1-4 overwinning op Telstar de nieuwe nummer twee. Danny Holla, Leo Vaisanen, Jort van der Sande en Verbeek maakten de doelpunten voor de verrassend presterende Brabanders. Telstar-aanvoerder Frank Korpershoek zorgde echter voor het hoogtepunt. Hji scoorde na 21 minuten met een heerlijke omhaal.